10 maj 2022

Adrian Macéus till Universal Music

Universal Music har skrivit kontrakt med talangen Adrian Macéus, känd som bl a skådespelare, artist, poddare och ambassadör för Friends. Ny musik kommer att släppas efter sommaren.

Att Adrian skulle stå på en scen har varit en självklarhet för alla i hans närhet sen han var liten, skriver Universal Music i ett pressmeddelande. Som nioåring gick han på en audition för den hyllade musikalen Billy Elliot som så småningom ledde till  huvudrollen Billy på Stockholms Stadsteater. Sen dess har Adrian Macéus synts på såväl scen som på tv och bioduken, bland annat i huvudrollen i SVT:s julkalender 2018. Han har gjort den svenska rösten till huvudkaraktären Miguel i Disney Pixars Oscarsbelönade biosuccé Coco, John Banks, i biofilmen Mary Poppins kommer tillbaka och Unge Kung Ragnar i Frost 2.

Under våren 2021 kunde man följa honom i tre tv-serier samtidigt: i Maria Wern,  Udda Veckor och i tv-serien om den kärlekstörstande tonåringen Bert, där Adrian spelar huvudrollen.

Adrian Macéus har släppt musik under flera år och har just nu fullt fokus på att skriva ny musik tillsammans med flera av landets bästa låtskrivare. Den nya musiken kommer att släppas efter sommaren.

– Det känns både spännande och fantastiskt kul att inleda samarbete med en talang som Adrian. Varmt välkommen till Universal Music, säger Niklas Rune, A&R på Universal Music.

– Jag är otroligt glad och tacksam! Nu börjar en ny resa med ett grymt team. Är sjukt taggad, säger Adrian Macéus.

Bilden fr v: Andreas Hindenäs (Head of Local). Niklas Torsell (Senior PR Manager, Universal Music), Niklas Rune (A&R, Universal Music), Adrian Macéus, Maria Molin Ljunggren (Manager, Freebird Entertainment), Asta Briggman (Projektledare, Universal Music).

Christel Valsinger