9 maj 2022

Sverigetopplistan: ”Fakka ur” kvar i topp

Loam & Adaam är kvar som etta med Fakka ur [EMI/Universal]. Rammstein toppar en händelserik albumlista med nya Zeit [Vertigo/Universal].

Harry Styles  är kvar som 2 på singellistan med As It Was [Columbia/Sony] och Miss som 4 med X [Pistol Packin´/Sony]. Den som tränger sig in i toppstriden är Sarettii som tar Matador [Ringtone] från 16 till 3. Det tog Sarettii 15 veckor att nå förstaplatsen med Som dom, ska det gå avsevärt snabbare denna gång?

Av förra veckans hetaste nya tappar Hov1 från 3 till 11 med Alla våra minnen [EMI/Universal] medan Alesso & Zara Larsson går ett steg upp till 5 med Words [Alefune/Universal].

Veckans högsta nykomling är amerikanen Benson Boone med In The Stars [Warner/Warner], Boone som förra året med tungt TikTok-följe nådde topp 20 med Ghost Town. Uppenbart TikTok-driven är Olivia Lobatos Syrener. Lobato hörde vi först i en tolkning av Visa vid vindens ängar i en Telia-reklam 2020. Förra året släpptes Syrener [Universal/Universal] som nu passerat 4 miljoner på Spotify och denna vecka klättrar från 20 till 9 på singellistan. Grammisnominerade Asme går in som 15 med Pengar bänga [BL], Göteborgsrapparens tionde spår på topp 20 som soloakt.

Veronica Maggio toppade albumlistan i två veckor med återkommande Satan i gatan [Universal/Universal], nu faller den till åtta på en lista med sex nyheter i topp. Nummer 7 är Agnes som återvänder sedan Magic Still Exists [Senga/Universal] släppts på vinyl och nu toppar den listan. Rammstein tar däremot även hem listorna för fysisk försäljning respektive hårdrock.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se.

Lars Nylin