9 maj 2022

Artister ger raggningshjälp

David Ritschard (bilden) är en av artisterna som i kväll tisdag 10/5 mellan sina låtar ger raggningshjälp när IQ under ledning av journalisten Emilie Roslund i en online-spelning ger tips till unga.

Den 10/5 kl. 20 samlar IQ, under ledning av journalisten och dejtingproffset Emilie Roslund, några av Sveriges just nu mest hyllade artister för att hjälpa oss att hitta kärleken. Under spelningen, som går under namnet Raggningshjälpen, medverkar Familjen, David Ritschard, Mona Masrour, Markus Krunegård och Sara Parkman. Spelningen sker live online på tjänsten Doors (doors.live) och biljetterna bokas gratis via https://doors.live/sv/iq.

Mellan låtarna delar artisterna sina egna erfarenheter om pressen kring mötet med en potentiell ny kärlek och sina bästa dejtingtips. Publiken bjuds även in för att ställa frågor om raggning och dejting direkt till artisterna.

Spelningen sker i samarbete med Systembolagets dotterbolag IQ som arbetar med ungas relation till drickande. I en undersökning från i höstas belystes pressen kopplat till dejting och jakten på kärleken. Sex av tio i åldern 18–40 år svarande att alkohol gör det lättare att ragga. Nästan varannan tillfrågad tycker också att de blir modigare av alkohol. Samtidigt har drygt var fjärde misslyckats i sina försök att träffa någon för att de varit för berusade.

Emilie Roslund och IQ hoppas att underlätta dejtingen med mer effektiva tips för att hitta kärleken.

– Under mina år som programledare för podden Singelrådet har jag hört otaliga anekdoter från lyssnare om deras värsta dejtupplevelser.  Av egen, och andras, erfarenhet så vet jag att för mycket berusningsmedel stjälper mer än det hjälper. Tillsammans med artisterna kommer jag leverera råd som dämpar nerverna på andra sätt och ökar chanserna för en andra dejt, säger Roslund.

Lars Nylin

Foto United Stage

 

 

 

 

Raggningshjälpen äger rum den 10 maj kl 20.00,