3 maj 2022

Magnus Lindberg tributhyllad

MI har berättat om projektet tidigare, nu har det kommit i mål: 20/5 släpps en tribut till sångaren och låtskrivaren Magnus Lindberg, med medverkande namn som Lars Winnerbäck, Louise Hoffsten och Peter LeMarc.

Initiativet till att hylla Magnus Lindberg, död 2019, kom från hans mångårige A&R Kjell Andersson. Nu släpps efter crowdfunding i ett samarbete mellan Andersson, Lindbergs änka Larissa Aggerborg Lindberg och skivbolaget Smilidon albumet Dom som aldrig ger upp – En hyllning till Magnus Lindberg, där hans låtskatt tolkas av bl a Lars Winnerbäck, Peter LeMarc, Sophie Zelmani, Mauro Scocco, Louise Hoffsten, Plura, Anna Stadling & Idde Schultz, Staffan Hellstrand, Basse Wickman och Dan Hylander.

-Vid Magnus Lindbergs dödsbädd lovade hans A&R och mångårige producent Kjell Andersson att göra allt som stod i hans makt för att fortsätta sprida Magnus musik. Genom Kjells försorg har ett stort antal av Sveriges mest välrenommerade artister och musiker medverkat och generöst bidragit till projektet. Tack vare en crowdfunding initierad av Magnus och Larissas vän Ulf Nyström kommer hyllningsalbumet att ges ut dagen före vad som skulle ha blivit Magnus 70-årsdag. Sexton unika inspelningar och två klassiska tolkningar, säger Eva Karman Reinhold på Smilidon.

Hyllningsskivan är formgiven av Kjell Andersson och Pär Wickholm och ges ut som CD (digipak) och digitalt av Smilodon med fysisk och digital distribution genom Border Music. Presskontakt är Peter Holmstedt/ Hemifrån.

Låtlista och medverkande artister:

 1. Mauro Scocco – Ljusterö
 2. Basse Wickman – Från En Mörk, Mörk Himmel
 3. Sophie Zelmani – Då Tänker Jag Lite På Dig
 4. Lars Winnerbäck – Månsken Peggie
 5. Plura – Ingen Ska Få Se Mig När Jag Går
 6. Lindbom, Bark & Niklasson – Hårda År
 7. Peter LeMarc – Dom Som Aldrig Ger Upp
 8. Basse Wickman – I En Hand
 9. Dan Hylander & RMB – Sanningen
 10. Louise Hoffsten – Jag Har Aldrig Varit I Memphis
 11. Toni Holgersson – Ser Du
 12. Cecilia Thorngren & Carla Jonsson – När Sekunderna Försvinner
 13. Anna Stadling & Idde Schultz – Då Känns Det Lite Lugnare
 14. Anne-Lie Rydé – Ljudet Av Oss Två
 15. Staffan Hellstrand – Tårar Över City
 16. Eric Palmqwist – I Aska
 17. Dan Hylander, Basse Wickman & Mauro Scocco + RMB – Sista Versen Kvar
 18. Lars Winnerbäck – Röda Läppar (Live)

Magnus Lindbergs 70-årsdag firas den 21 maj med en hyllningskväll på Skottvångs Grufva i Södermanland med bl.a. Sophie Zelmani, Anna Stadling, Toni Holgersson, Eric Palmqwist, Cecilia Thorngren och MahRoot.

I syfte att fortsätta sprida Magnus Lindbergs musik och bevara hans minne, har skapats hemsidan www.magnuslindbergofficial.se och instagramkontot @magnuslindbergofficial, som administreras i samråd med Larissa Aggerborg Lindberg.

Lars Nylin