26 april 2022

Kanada får egen ESC

I kölvattnet av American Song Contest får nu också Kanada en egen version av Eurovision Song Contest. Även i denna satsning är svenskarna Christer Björkman, Peter Settman, Anders Lenhoff och Ola Melzig inblandade.

Det rapporterar P3 Musiknyheter, som hämtat informationen från den amerikanska nöjessajten DeadlineEurovision Canada kommer att innefatta artister och grupper från landets alla 10 provinser och alla musikaliska genrer. Likt ESC och ASC tävlar artisterna först i deltävlingar, sedan i en semifinal och final.

”Vi strävar efter att kombinera Eurovisions spänning och spektakel med originaliteten hos kanadensiska artister för att skapa något unikt och mångsidigt som Kanada självt, säger Peter Settman till Deadline.

Eurovision Canada får premiär 2023.

Christel Valsinger