26 april 2022

Gather tillbaka med extra fokus på musik och nattliv

Klubb och nattliv i Stockholm ligger en bit utanför MI:s normala bevakning. Men Gather i Stockholm är en satsning med vågor som går över hela rikets scen i sammanhanget. I september kommer Gather tillbaka med en bredare satsning än tidigare, inklusive en dag för musikindustrin.

Idag tisdag kl 12.00 släpps biljetterna till Gather Noise, Gather Night och Gather Conference i Stockholm i september. Nytt för i år är att musikindustrin i år får en egen heldagskonferens – Gather Noise – där bland andra Cherrie och Fricky gästar talarscenen. Gather Night utökas också till två nätter för att ge festivalen extra fokus på klubb och nattliv. 16 klubbar uppträder på åtta olika scener i Slakthusområdet i Stockholm där bland annat Studio Barnhus och Ladies Love Hip Hop med flera visar upp sina uttryck av musik och konst.

21-24 september intar Gather Slakthusområdet. ”Behovet av festival, innovation och nattliv är större än någonsin. I år utökar Gather arrangemanget från två till fyra dagar med extra fokus på musik och nattklubb för de som längtat efter unika nattlivs upplevelser.” skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Nytt för i år är sålunda Gather Noise. En endagars konferens för musikindustrin med talks, workshops, spelningar och master classes med bland andra Cherrie, Fricky, Sulekha Daar, Ametist Azordegan, Iman Hazeer, Calle Dernulf, Kerstin Ljungström och Nicole Palacio.

– Det är på Gather Noise vill vi samla alla som är i eller har kontakt med musikindustrin. För att kunna diskutera värdet av kreatörer, nya möjligheter inom web3, pressen av att behöva vara en influencer som artist till hur man gör riktig förändring. Det här gör vi för att skapa diskussion och engagemang där olika parter från musikindustrin kan höra varandra och hitta nya vägar för samarbete, säger Robin Smedman, ansvarig för Gather Noise.

Under Gather Night den 23-24 september så tar över åtta nya och gamla scener över Slakthusområdet. Studio Barnhus med Axel Boman, Kornél Kovács och Petter Nordkvist samarbetar med konstkollektivet Swedish Girls för en unik upplevelse. Ladies Love Hip Hop och Gnistan Records intar klubbscenerna och brittiskt baserade Bukva Sound, Gosh! & Mental planerar en takeover.

– Vi vill ge tillbaka och visa upp Stockholms magiska nattliv. Vi ger därför Stockholm två hela nätter där både stora och små klubbar på sitt sätt får ta över allt från ombygda Förbindelsehallen för 3000 personer till en liten Biltvätt för 150 besökare. Det kommer ge en helt ny och unik klubbupplevelse där besökarna kommer att få otroligt mycket intryck, säger Love Garpendal, programansvarig för Gather Night och grundare av Gnistan Records.

Teman under GATHER 2022:

  • Noise – Nya plattformar, hierarki, värde, roller, politik, rättigheter/skyldigheter i kretsloppet
  • Night – Tvådagars nattklubbsfestival – musik, kultur och konstupplevelser inom flera genrer
  • Conference – WEB3, Metaverse, NFT, Blockchain, Demokrati, Makt, Kultur, Musik & Nattliv

 

Gather Noise (Musikkonferens och livespelningar):

Cherrie

Fricky

Sulekha Daar

Ametist Azordegan

Iman Hazheer

Calle Dernulf

Kerstin Ljungström

Nicole Palacio

Becky And The Birds

Noomi

 

Gather Night (Showcases):

Studio Barnhus & Swedish Girls (Axel Boman, Kornél Kovacs och Pedrodollar)

Ladies Love Hip Hop

(Namarjana, Nápoles och Rebecca Tegegne)

Aloaded

Gnistan Records

Buckva Sound

Gosh!

Mental

 

Gather Conference:

Amanda Nguyen – nominerad till Nobels fredspris 2019, VD och grundare av Rise, Liz Hagelthorn – Girl Gone Viral, Stina Randestad – modedesigner, Neha Hirve, Casey Hudetz, Nicolas Arroyo, Hayaat Ibrahim, Jacob Felländer, Gerard Ryle, Nazem Tahvilzadeh.

Biljetterna släpps 26 april 12.00 på www.gather.se.

Lars Nylin