26 april 2022

Första namnen i ”Så mycket bättre” 2022

TV4 fortsätter satsningen på Så mycket bättre. Årets upplaga av serien som blivit ett fokus för många artister har fått sina första namn läckta: Darin, Molly Hammar och Olle Jönsson från Lasse Stefanz.

När Så mycket bättre hade premiär hösten 2010 var det ett okänt nederländskt TV-format, De beste zangers van Nederland. 12 år senare är den svenska upplagan en central del för de artister som väljs ut.

När säsong 13 nu förbereds är det i förlängning av formatet från senare år: Ingen av artisterna har längre en egen dag och högst tre av dem är med i samtliga program, medan resterande är med i vissa av dem. Artister som varit med tidigare kan även göra comeback.

En som gör comeback är enligt diverse media Darin, som var med 2012.

“Darin har legat högt upp på TV4:s önskelista bland återvändarna och de hoppas på att han ska vilja berätta mer om hur det varit att komma ut. Men det är inte alls säkert att han är så sugen på att prata om det”, säger en uppgiftslämnare till Aftonbladet.

Ett annat namn som uppges klart är Molly Hammar, som inte tidigare varit en av de medverkande artisterna, men dök upp i ett avsnitt under säsongen 2020, då hon gästade Silvana Imam för att hjälpa henne med en tolkning av Benjamin Ingrossos låtar.

Förutom dessa uppger Aftonbladet att Olle Jönsson från Lasse Stefanz kommer vara med i år. Under tisdagen meddelar tidningen också att Anne-Lie Rydé, Nordman och Norlie & KKV är klara för årets programserie.

Så mycket bättre 2022 sänds under hösten 2022. Det spelas in i juni. Förra året blev Melissa Horn vinnaren. Alla hennes just nu mest streamade låtar på Spotify är från programmet, med versionen av Cherries Lämna honom i topp med drygt 10 miljoner streams.

TV4 uppges göra namn officiella senare i veckan.

Lars Nylin