24 april 2022

Satan i gatan vilket återvändande

Loam & Adaam är ny etta med Fakka ur [EMI/Universal], första ettan för båda. Men mest uppseendeväckande är att Veronica Maggio återvänder till albumlistans plats 1 med Satan i gatan [Universal/Universal] från 2011.

Begreppet svenskt TikTok-fenomen fick ny spets när Björn Holmgren förra veckan blev etta med Ut med allt [EMI/Universal]. Det får nya valörer denna vecka på en annan lista. Vi får nästan börja med detta trots att albumlistan numera verkar lite i skymundan.

Veronica Maggio återtar alltså tätplatsen med Satan i gatan, ett album som legat totalt 211 veckor på Sverigetopplistan och som regerade även när det släpptes för snart 11 år sedan. Bakgrunden är givetvis TikTok. Som MI  summerade för två veckor sedan inledde Maggio ett konto med eget content i höstas. Det har minst sagt gett utslag, på veckans topp 100 kommer tre låtar från den plattan och där det dessutom finns en koppling mellan Björn Holmgrens låt och just Satan i gatan.

Men åter till singellistan, där det inte finns någon explosiv nykomling, men däremot några högst intressanta klättrare under tättrion Loam & Adaam, Björn Holmgren och Harry Styles (As It Was [Columbia/Sony]).

Miss Li klättrar stadigt vidare. Från 16 till 12, 11, 9 och nu 5 med X [Pistol Packin´/Sony]. Det är Miss Li:s bästa placering sedan Komplicerad blev 2 för drygt två år sedan. Även Babblarna klättrar vidare, från 86, 19 till nu 11 med Babblarnas vaggvisa [Hatten/Universal].

Veckans nyhet är Swedish House Mafia som ihop med Connie Constance går in som 18 med Heaven Takes You Home [Republic/Universal]. SHM är även bästa nykomling på albumlistan med Paradise Again som 4.

På albumlistorna kan noteras att Ghost tar tillbaka ettan på såväl listan som för fysisk försäljning som den för vinyl med Impera [Kreator/Universal]. Den senare ska f ö bli intressant att se nästa vecka efter Record Store Day i helgen.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se.

Lars Nylin