19 april 2022

Alan Walker partner till Corite

Världsstjärnan Alan Walker påbörjar ett långsiktigt partnerskap med svenska Corite – plattformen som möjliggör för artister att vara oberoende med hjälp av sina fans och blockkedjan.

Corite är plattformen där aktiva fans kan investera i låtar och artister och ta del av intäkterna när musiken släpps på tjänster som Spotify, Apple Music och TikTok. Corite har tidigare jobbat med artister som Danny Saucedo, producenten Rico Love i amerikanska Grammy-juryn och UK-baserade indiepopbandet King No One.

Alan Walker har över 115 miljoner följare på sina sociala plattformar, och imponerande 50 miljarder ljud- och videoströmmar totalt på streamingtjänsterna. Bara på Spotify har han närmare 10 miljarder strömmar. Genom sin karriär, som framför allt startade med hiten Faded år 2015, har Walker engagerat sina fans som kallas för ”Walkers”.

Nu ingår han ett partnerskap med Corite som kommer innebära nya fan-drivna musiksläpp med utgångspunkt i blockkedjan och Web3. Han säger:

– Jag har världens bästa fans. Punkt. Jag är grymt stolt över vad vi byggt tillsammans så här långt, men det här bara början. Det här året kommer vi få en möjlighet att ge tillbaka till mitt community och för oss att tillsammans bestämma vad som ligger framför oss. För mig representerar Web3 och Corite vad vi har vetat hela tiden – den enda verkliga kraften i musik kommer från fansen.

Alan Walker har tidigare samarbetat med artister som Ava Max, Noah Cyrus, Farruko och Stargate, och remixat låtar från bland annat Aviici, Sia, Bruno Mars och Coldplay. Förutom det har han genom olika samarbeten inom gamingvärlden varit med och skapt musik till spel som League of Legends, Battlefield, Call of Duty och PUBG.

Mattias Tengblad, medgrundare och VD för Corite, kommenterar nyheten:

– Vi är peppade över att äntligen få gå ut med vårt partnerskap med Alan Walker. Han är det perfekta exemplet på hur en modern artist byggt en karriär på sin talang och sina fans. Sättet som Alan och hans team jobbat tillsammans med sin Walker-community är helt omatchad och visar hur framtiden bygger på förmågan att utnyttja kraften från fansen på rätt sätt. Alan Walker kommer att vara en förebild för tusentals artister och vi är otroligt glada över att få arbeta med honom i det skifte vi nu går igenom.

Under våren lanserar Corite nästa blockchain-baserade version av sin tjänst som de kallar Corite CO, som har målet att stärka banden mellan artister och fans genom spelliknande mekanismer.

www.corite.com


Daniel Johansson

daniel@musikindustrin.se