12 april 2022

Edward af Sillén och Linnea Henriksson guidar i ESC

När Eurovision Song Contest äger rum i Italien i maj guidar regissören, manusförfattaren och tv-profilen Edward af Sillén åter tv-tittarna genom tävlingarna. Den här gången har han sällskap av artisten Linnea Henriksson.

Edward af Sillén kommenterar tävlingarna för elfte gången men för Linnea Henriksson är det debut i ESC-sammanhanget. Hon ledde dock Melodifestivalen tillsammans med David Sundin och Lina Hedlund 2020.

– Jag ser otroligt mycket fram emot att uppleva Eurovision på plats för att både känna och tycka till – det jag annars alltid gör hemifrån. Nu får jag göra det i kommentatorsbåset tillsammans med fina och skarpa Edward och med lyxen att både publiken och Edward äntligen kommer att höra vad jag säger. Wow, så roligt det ska bli, säger Linnea Henriksson i ett pressmeddelande från SVT.

– Jag har känt Linnea i många år och jag älskar hennes humor, hennes värme och hennes bultande musikhjärta. Tillsammans vill vi guida tittarna genom programmet med kunskap, skratt och enorm kärlek till världens största och roligaste musiktävling, säger Edward af Sillén.

Eurovision Song Contest äger rum den 10:e, 12:e och 14:e maj i Turin, Italien. Cornelia Jakobs och låten Hold Me Closer, tävlar i semifinal 2 som sänds den 12:e maj.

Christel Valsinger