5 april 2022

Tobias Ekman VD för expanderande Jubel

Jubel, som kallar sig för artist- och brand experience-byrå, fortsätter expandera. Som ett led i det tar man nu in Tobias Ekman som ny VD. Jubel arbetar med namn som Cornelia Jakobs, Daniel Adams-Ray, Gustaf & Viktor Norén och Tomas Andersson Wij.

Tobias ”Tobbe” Ekman har de senaste 4 åren verkat som VD för Happy Plugs men har en bakgrund på först ZTV och därefter Live Nation där han jobbade i nästan 10 år, både på Sverigekontoret och på huvudkontoret i Los Angeles. Samtidigt rekryterar man ytterligare och söker nu även en CFO och kommer att förstärka och presentera nyheter inom företagets satsningar på artister samt festivaler och koncept.

Tobias Ekman kommer att efterträda Erik Ohlsson som också grundade Jubel. Ohlsson kommer istället att bli styrelseordförande men fortsätta att vara högst verksam i bolaget och arbeta med artist- och affärsutveckling, försäljning och management och agentarbete för artister som Cornelia Jakobs, Daniel Adams-Ray, Gustaf & Viktor Norén och Tomas Andersson Wij.

– Jag och Tobias har dejtat sedan 2017 då vi blev introducerade av min vän Micael Dahlen. Efter två år av hyperutveckling och en vinter där stjärnorna stått rätt med Så mycket bättre, nysigningar av både artister och varumärken, nya koncept och en Mellovinst som kronan på verket kände jag att det var dags. Jag är så glad att Tobias är redo att hoppa på. Vi på Jubel lyckades gå mot strömmen med ökad omsättning under 2021 och kommer enligt alla prognoser göra ytterligare ett glädjeskutt under 2022. I vår resa mot att bli bäst i världen på artistutveckling och engagerande upplevelser är detta både ett naturligt och inspirerande steg, kommenterar Erik Ohlsson.

– Erik har gjort ett imponerande jobb sedan han grundade Jubel. Jag ser enormt mycket fram emot att tillsammans med honom och Jubel fortsätta den innovativa tillväxtresa de är inne i. I takt med att företaget nu tar marknadsandelar och lanserar nya koncept så behöver bolagets alla delar hänga med i samma takt. Jag hoppas att med min erfarenhet från den globala musikindustrin samt från att driva och bygga bolag kunna stötta en växande organisation på en kraftig tillväxtresa, säger Tobias Ekman VD för Jubel.

Lars Nylin