4 april 2022

Cornelia Jakobs för tredje veckan

Cornelia Jakobs toppar Sverigetopplistan för tredje veckan med Hold Me Closer [Freebird/Warner]. Laleh går raka vägen i topp på albumlistan med Vatten [Palang/Universal/Bengans].

Medina är kvar som 2 på singellistan med In i dimman [Giant/Warner] följd av Klara Hammarström som 3 med Run To The Hills [Giant/Warner].

Men därunder börjar Melodifestilen 2022 nu tappa lite positioner. Anders Bagge tappar exempelvis från 4 till 7 med Bigger Than The Universe [Promotor/Warner] medan en trio nyheter går in. Loam & Adaam är ny 4 med Fakka ur [EMI/Universal], Haval & Manny Flaco går in som 8 med Bandol, Yasin är nyhet som 9 med V12 [MNM], samme Yasin fullföljer rappens återkomst i toppskiktet med Sista spåret som 11.

Av förra veckans starkaste nyheter är Victor Leksells Hela världen är min [Sony/Sony] kvar som 6 och Miss Li går från 16 till 12 med X [Pistol Packin´/Sony].

Högst placerade låt från Lalehs albumetta är Socker och vatten som 54. Laleh blev etta på albumlistan redan med det självbetitlade debutalbumet från april 2005, det dröjde dock till februari 2006 innan det nådde absoluta toppen.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se.

Lars Nylin