29 mars 2022

Stim instiftar ny utmärkelse

Med utmärkelsen +100! vill Stim hylla och uppmärksamma de snabbast växande låtskrivartalangerna i Sverige. De som får ta emot utmärkelsen har alla ökat sina utbetalningar från Stim med minst 100% under det senaste året.

Förra veckan samlade Stim mottagarna av utmärkelsen i Stim Music Room för att dela ut diplom tillsammans med YouTube Music, Musikförläggarna och Apple Music som alla stöttar projektet. Mottagarna verkar i en mängd genrer, såsom K-pop, jinglar, metal, konstmusik, filmmusik och hip hop.

100+! baseras på data över samtliga utbetalningar som Stim gjort under 2020–2021, med fokus på låtskrivare som befinner sig i ett tidigt stadium av sin karriär.

Tanken är också att mottagarna kan byta erfarenheter, skapa nya samarbeten och utveckla sitt låtskrivande tillsammans.

– Vi är omåttligt stolta över att Sverige fortsätter odla så många fantastiska musikskapare. Deras låtskrivarbana har bara börjat, och när man lyssnar på deras musik förstår man att det svenska musikundret kommer leva länge än. Jag ser verkligen fram emot att få följa deras karriärer framöver, säger Casper Bjørner, VD på Stim, i ett pressmeddelande.

Alessandra Günthardt, var en av musikskaparna som fick ta emot utmärkelsen:

– Det känns otroligt kul och peppande att få ta emot denna utmärkelse! Det kom dessutom som en total överraskning att jag är en av Sveriges snabbast växande låtskrivare just nu, säger hon.

Christel Valsinger