29 mars 2022

Sony Music Publishing startar förlagssamarbete med Victor Thell

Sony Music Publishing Scandinavia har startat ett förlagssamarbete med Victor Thell – AMARE Publishing. Till förlaget har artisterna och låtskrivarna LOAM, Adam Englund och Mårten Fohlin kontrakterats.

Tillsammans ska förlagen ”kontraktera och utveckla talang samt administrera och exploatera musiken i kreativa och kommersiella sammanhang”, skriver Sony Music Publishing i ett pressmeddelande.

Victor Thell är ena halvan av duon Smith & Thell och har som låtskrivare och producent legat bakom hits med bl a Ava Max, Molly Sandén, Jennifer Lopez, Rauw Alejandro och Victor Leksell. Tillsammans med andra halvan av Smith & Thell, Maria Smith, vann han 2019 en Grammis i kategorin Årets Kompositör och som producent och låtskrivare har hans låtar streamats mer än 3,5 miljarder gånger.

– Under alla år jag har jobbat med musik så har jag märkt hur viktigt det är med ett starkt team. De bästa låtarna sker i ett VI. Jobba tillsammans ihop mot samma mål. Och att nu bilda en kreativ familj har alltid varit hela målet med att skapa musik. Samhörigheten – hjälpa varandra. Skapa tillsammans. Det kändes självklart att starta mitt förlag med Sony Music Publishing. Johnny, Lasse och Christoffer har varit med sedan starten och vi har haft ett väldigt givande och viktigt samarbete under dessa åren. Det känns fint att få utöka vår familj, säger Victor Thell.

– Victor är och har varit en av Sveriges mest framstående artister, producenter och låtskrivare under många år nu, och vi har haft ett väldigt nära samarbete under alla dessa år. Förutom sin musikaliska briljans så har han också ett otroligt driv och även en förståelse för det större perspektivet – så det här känns som ett logiskt nästa steg i vårt samarbete. Victor är speciell, och vi är väldigt glada över att få bygga det här tillsammans med Victor, säger Johnny Tennander, VD för Sony Music Publishing.

Tre kontrakteringar är klara till AMARE Publishing, där två just nu är aktuella med Topp 10-placeringar. Adam ”Rymdpojken” Englund, är artist och låtskrivare och ligger bl a bakom Viktor Leksells listtoppande hits Ha dig igen, Eld & Lågor och hans aktuella singel Hela Världen Är Min. Mårten Fohlin, är låtskrivare och producent och ligger bakom senaste singeln I Swear från YouNotUs – som just nu klättrar på den tyska radiolistan – samt kommande singlar med bl a Alan Walker. Kontrakterad är också LOAM, som har haft stora framgångar med sin debutsingel Medvetslös, uppföljaren F*ck Mitt Eks  samt nya singeln FAKKA UR som i helgen gick direkt in på en femteplats på  Spotify Topp 50.

På bilden syns från vänster Johnny Tennander, Lasse Ewald, Victor Thell, LOAM, Adam Englund, Mårten Fohlin och Christoffer Lindh.

Christel Valsinger