29 mars 2022

Inga vinnare på årets P3 Guld

Den inställda P3 Guld-galan ersätts i år av P3 Guld-dagen. Den 6 april ägnas åt en dagslång radiosändning där årets nominerade tillkännages och hyllas. Men några vinnare utses inte.

I radiosändningen, som startar kl 10 och pågår till kl 21, går Tina Mehrafzoon, Juan Havana och Emma Percival igenom nomineringarna och pratar med jurymedlemmarna och de nominerade artisterna. Sändningen firar de nominerade i kategorierna Årets låt, Framtidens artist, Årets artist, Årets grupp, Årets pop, Årets hiphop/r’n’b, Årets rock/metal och Årets dans.

Men några vinnare utses alltså inte i år.

– Vi förknippar det härliga och glittriga med att dela ut priser och hålla tacktal, med vår gala. Och nu när vi gör galan på ett helt annat sätt, då gör vi också prisutdelningen på ett annat sätt. Vi har bestämt oss för att alla nominerade är vinnare i år, säger Anna-Karin Larsson, musikchef på Sveriges Radio, till P3 musiknyheter.

Christel Valsinger