29 mars 2022

American Song Contest: AleXa till semifinal

Den delvis svenskskrivna låten Wonderland, med AleXa, har tagit sig till semifinal i American Song Contest.

I varje deltävling i American Song Contest utser juryn ett bidrag som går direkt till semifinal. Ytterligare tre bidrag tar sedan plats i semin efter en sammanslagning av juryn och tittarnas röster. Dessa tillkännages i deltävlingen veckan efter.

En av de tre låtarna som presenterades som semifinalist i helgens andra omgång av American Song Contest var Wonderland med k-popartisten AleXa.

– En fin belöning för vår låtskrivare/producent Albin Nordqvist som slitit hårt med denna låt, tillsammans med Andreas Carlsson, Ellen Berg och Cazzi Opeia och amerikanska Bekuh Boom, som kom in i ett lite senare skede i processen, säger Peo Nylén, creative director på Cosmos Music Publishing.

– AleXa har ju trots allt varit den artist som fått klart mest views, streams och social media-kommentarer efter att hon genomfört sitt vassa scen-nummer. Vi får hoppas att hon tar sig till finalen den 9 maj också.

Christel Valsinger