22 mars 2022

Robin Kadir i globalt förlagsavtal med BMG

BMG har skrivit globalt förlagsavtal med den svenska artisten, dj:n och producenten Robin Kadir. I sommar släpps hans debutalbum, som gästas av delar av svensk hiphop-elit.

Robin Kadir är uppvuxen i Stockholm och har gjort sig ett namn både i Sverige och internationellt, med turnerande över hela världen och spelningar på festivaler som Lollapalooza Stockholm, Way Out West i Göteborg och Boston Calling Festival.

Han har är resident dj på Spy Bar i Stockholm och är producent bakom Guldcertifierade Sanka feat. Jireel, Macky och A36Baila feat. Linda Pira, Mwuana och Jamsey samt Corazón feat. Mwuana, Jamzey och Simeon. Hans musikvideoproduktion för Felix Sandmans Imprint vann priset Best New Talent Music Video på the Clubbing TV Awards i Frankrike 2018.

Kadirs debutalbum släpps i början av sommaren och gästas av några av Sveriges ledande hiphop-artister, så som Gambino, A36 och 23. Även engelsk- och kurdisktalande producenter bidrar till hans redan tidigare internationella sound.

Robin Kadir:

“I’m very happy over my choice to sign with BMG. I feel that the vision I had to keep going  international was both shared and highly possible here. I am excited and motivated to start this and grateful to  have Revan, Linnéa, and the whole BMG team.” 

Revan Karim, Manager, AT Production:

“It is an honor to represent Robin and to be a part of taking his career to the next level. Our collaboration took place organically and I’m very excited for y’all to hear this  amazing debut album.” 

Linnéa Berg, BMG Head of A&R Publishing Scandinavia:

“Robin represents the next generation of both business and artist-minded producers who create their opportunities instead of waiting for them. It’s so inspiring  to work with a talented artist like him.” 

Albert Slendebroek, BMG Managing Director Scandinavia:

“Welcome Robin Kadir! We are very happy  that he has chosen BMG to represent his publishing interests and excited to start this new chapter together.” 

Christel Valsinger