16 mars 2022

Hela Sverige skramlar för Ukraina

Sveriges ledande bokningsbolag går åter samman och arrangerar en insamlingsgala med svensk artistelit. Den här gången genomförs galan i solidaritet med Ukraina och de insamlade medlen gå till sex utvalda organisationer i deras arbete med att stävja humanitär kris samt främja mänskliga rättigheter och demokrati.

Hela Sverige Skramlar arrangeras lördagen den 2 april kl. 2o på Avicii Arena. Bakom initiativet står Sveriges ledande bokningsbolag Blixten & Co, Live Nation, Luger, United Stage och Lifeline.

2015 gick samma aktörer samman för att samla in pengar till människor på flykt, inspirerade av initiativet Vi Gör Vad Vi Kan, som samlade in betydande summor för att hjälpa till med flyktingkatastrofen vid Medelhavet. Alla intäkter från galan tillföll UNHCR.

Den här gången kommer biljettintäkterna oavkortat att gå till organisationerna Internationella Röda Korset, Proliska, UN Women Sweden, Fight for Right, Civil Rights Defenders och The Media Initiative for Human Rights.

– För ungefär en vecka sen fick jag ett antal samtal från olika håll där alla var inne på samma sak; ”Vi måste bara göra något igen”. Trots att vår bransch haft näringsförbud i två år så har ingen tvekat till att ställa upp för det här ändamålet. Allt har bara rullat på i ljusets hastighet, berättar Mikael Tillman, producent och en av initiativtagarna i ett pressmeddelandet.

Artister som medverkar är: Gina Dirawi, Amason
, Peter Jöback, Malena Ernman
, Melissa Horn
, Wilmer X
, Johnossi
, Cornelia Jakobs
, Miriam Bryant, 
Ola Salo,Benjamin Ingrosso
 och Sarah Dawn Finer. Fler artister tillkommer.

Biljetterna släpps på fredag den 18 mars kl. 10.00 via helasverigeskramlar.nu samt aviciiarena.se.

Christel Valsinger