13 mars 2022

SVERIGETOPPLISTAN: Klara Hammarström i topp

Klara Hammarström kunde ladda för finalen i Meloodifestivalen som listetta med Run To The Hills [Giant/Warner]. Sabaton toppar fyra albumlistor med den förhoppningsvis inte profetiska titeln The War To End All Wars [Nuclear Blast/Warner].

Veckans lista domineras i toppen helt av Melodifestivalen, 13 av topp 30 är hämtade därifrån. Nästa vecka får vi se hur själva utfallet påverkar listan. Här och nu är det alltså Klara Hammarström i topp, Anders Bagge går från 5 till 2 med Bigger Than The Universe [Promotor/Warner], Cornelia Jakobs från 8 till 5 med Hold Me Closer [Freebird/Warner], CazziOpeia från 51 till 16 och nu 8 med I Can’t Get Enough [Ekko]. För att dra några exempel ur finalfältet.

Tidigare ettan Jireel faller till 3 med Mano [Asylum/Warner]. Hov1 tappar från förra veckans 2 till 6 med Två steg från helvetet [EMI/Universal].

Ny som stark nummer 13 är 25 med Tror du att jag bryr mig [Universal/Universal].

Sabatons listettor är på stora listan, den för fysisk försäljning, vinyllistan respektive speciallistan för hårdrock. Det är dalagruppens fjärde etta, första gången var 2014 med Heroes. 

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se.

Lars Nylin