7 mars 2022

Svenskskrivet i American Song Contest

Låtskrivarduon Sunshine (Cazzi Opeia & Ellen Berg), Andreas Carlsson och Albin Nordqvist står som upphovspersoner till ett av bidragen i American Song Contest. Låten framförs av artisten AleXa och ska representera Oklahoma.

American Song Contest, sänds i NBC under åtta veckor med start den 21 mars och produceras av bl a Christer Björkman, tidigare chef för svenska Melodifestivalen.

Tävlingen programleds av Kelly Clarkson och Snoop Dogg och bland artisterna som representerar de olika deltstaterna finns bl a Michael Bolton (Connecticut) Macy Gray (Ohio), Jewel (Alaska) och Sisqo (Maryland).

Oklahomas bidrag som framförs av K-popartisten AleXa, är skrivet av Sunshine (Cazzi Opeia & Ellen Berg), Andreas Carlsson, Albin Nordqvist och amerikanska låtskrivaren Bekuh Boom. AleXa bor i Sydkorea, men kommer ursprungligen från Jenks, Oklahoma.

Christel Valsinger