26 februari 2022

Bello ny VP för global A&R på Warner Music

Kabiru Bello, allmänt känd inom musikbranschen som Bello, har befordrats till den nya posten som VP för Global A&R hos Warner Recorded Music, samtidigt som han fortsätter att leda Asylum Records Nordics som vältajmat har en etta denna vecka med Jireels Mano.

I sin utökade roll kommer Bello, enligt ett pressmeddelande, att driva hiphop- och R&B-fokuserade samarbeten över det globala nätverket Warner Recorded Music. Han kommer att fortsätta att vara baserad i Stockholm och rapportera till Eric Wong, VD och marknadschef, Warner Recorded Music.

Bello säger i pressmeddelandet: ”Det känns fantastiskt att vara en del av det globala teamet som bygger broar för våra artister och partners och hjälper till att utveckla nästa generation av globala superstjärnor. Musik färdas snabbare än någonsin, med globala hits som bryter ut från jordens alla hörn. Den här rollen ger mig chansen att driva kulturen framåt, skapa och växa nya samarbeten över vårt globala A&R-nätverk, och göra det möjligt för våra artister att få kontakt med fans på platser som de aldrig tidigare har nått. Jag är så tacksam mot Max, Eric, Simon och Mark för deras stöd och denna möjlighet.” Bello syftar utöver Eric Wong på Max Lousada och Simon Robson.

Eric Wong fortsätter: ”Bellos öra för global talang och gåva för samarbete över gränser är exceptionella, och han tillför djup kunskap och bred branscherfarenhet till sin nya tjänst. När vi fortsätter att bygga våra inhemska repertoarcenter är det viktigt att vi stärker förbindelserna mellan hela vårt A&R-team runt om i världen – ett uppdrag som Bello kommer att göra ett förstklassigt jobb med att köra, samtidigt som vi fortsätter att övervaka kraftpaketet som är Asylum Records Nordics.”

Bello har arbetat på Warner Music Group sedan 2017, då han gick med i A&R-teamet på Warner Music Sweden. 2018 lanserade han Asylum, där han sedan dess kontrakterat 1.Cuz, A36, Aden & Jireel, Black Moose, Casper The Ghost, Cherrie, K27, Leslie Tay och Ricky Rich.

Efter att ha inlett som artist flyttade Bello över till bolagssidan av musikbranschen när han 2008 startade 20/20 Records, ett Stockholmsbaserat musikbolag med skivbolag, musikförlag och managementdivision. 2012 kom den legendariske producenten Quincy Jones med i 20/20 som konsultpartner och mentor till Bello.

Lars Nylin