22 februari 2022

Harriet Nauer till Playground och UTA

EP och turnéaktuella Harriet Nauer har skrivit ett exklusivt avtal med Playground Music och med liveagenten United Talent Agency. Ny singel kommer 1/4.

Patrik Larsson, A&R på Playground Music, säger i ett pressmeddelande om nykontrakteringen: ”Att få jobba med självklara artister är alltid målet som A&R. För mig och för oss som skivbolag är Harriet en självklar artist. En sådan artist som man inte behöver förklara för någon. Bara presentera musiken så faller allt på plats. Vi är otroligt taggade inför denna resa ihop och den enorma potential vi ser framför oss.”

Carl Sebastian Smedberg, management: ”Det har varit en fröjd att jobba med Harriet från dag 1, hon är verkligen ett proffs och en superstjärna rätt igenom. Det känns även bra att få utöka teamet med fler duktiga och erfarna människor framöver. Detta blir utan tvivel en spännande resa att följa med på!”

Tobbe Lorentz, United Talent Agency: ”Jag är oerhört glad och stolt att jobba med Harriet Nauer och den EP vi nu släpper är verkligen helt fantastisk.”

Harriet Nauer själv avrundar med: ”År 2022 inleds med nya samarbetspartners och nya äventyr. Jag längtar efter att få dela med mig av mer musik och träffa mina härliga lyssnare! Wow säger jag bara, det är som att jag har satt mig på ett tåg och nu får vi se vart det bär!”

Harriet Nauer följer upp  EP:n Human samt singeln Hit Me Hard från 2020 med helt nya fyraspårs-EP:n Catharsis som släpps globalt den 29/4, både digitalt och på vinyl. Första släppet från EP:n blir spåret A Brief Moment som kommer redan den 1/4.

Samma dag åker Harriet ut som förband till Mando Diao på deras redan utsålda En kväll med Mando Diao-turné och stoppen i Linköping 1/4, Norrköping 3/4, Örebro 6/4, Nyköping 7/4, Stockholm 8/4, Karlstad den 9/4 samt Göteborg den 30/9.

Lars Nylin

 

 

 

 

 

Om artisten och den kommande musiken:

Harriet Nauers fingerspel på gitarr och hennes uttrycksfulla låttexter för tankarna till 60- och 70-talets folkmusik. Hon kan bäst beskrivas som en tidlös singer/songwriter, och hon har redan blivit jämförd med ikoner som Joni Mitchell, Joan Baez och Kate Bush. I sitt spridande av den traditionen lägger hon alltid till sin egen prägel;

hennes filmiska musik framhäver ton och atmosfär, och hennes röst borrar sig in i lyssnarens hjärta.

Hon säger: ”Att skriva och spela in denna EP har verkligen varit en spirituell rening”.

Harriet Nauer besitter en otrolig förmåga att skriva fängslande melodier. När hon framför sin musik lyssnar man