22 februari 2022

Female Songwriters Day återvänder

För tredje året i rad arrangeras Female Songwriters Day den 8 mars, för att uppmärksamma och stötta kvinnliga och ickebinära låtskrivare och producenter. Bakom initiativet står låtskrivarutbildningen Musikmakarna.

Topplistorna domineras fortfarande till en överväldigande del av musik skriven och producerad av män. För att nå jämställdhet i musikindustrin behöver fler kvinnliga och ickebinära låtskrivare nå ut med sin musik. Det är bakgrunden till Female Songwriters Day som nu arrangeras för tredje året i rad. Nätverket har sedan de tidigare åren samlat mer än 600 medlemmar från över 50 länder.

Inför årets event, som äger rum på den internationella kvinnodagen den 8 mars, kan alla deltagare ladda upp egenskriven musik som kommer att spelas upp under ett enormt ”listening party” på YouTube. Arrangörerna erbjuder också feedback från professionella i musikbranschen.

Inför Female Song Writers Day arrangeras liksom förra året också ett antal webbinarier. Det första, med Ann Slangar, från Sugarhouse Publishing (Fi)  ägde rum den 17 februari och rörde musikproducentens roll och rättigheter.

Onsdag den 23/2 hålls ett webbinarum om hur man skriver bättre låttexter. Talare är Scarlet Keys, professor i låtskrivande vid Berklee College of music i USA, som har jobbat tillsammans med bl a Charlie Puth och Chris Stapleton.

Samma dag kan man också ta del av webbinariet ”Branding for music artists (and how to get yours right)” med Jeanny Ricci, grundare och creative director för Sound Visionary (Es).

Mer info och anmälan: https://femalesongwritersday.com

Christel Valsinger