22 februari 2022

4 Snabba: Medina, återförenade och Melloaktuella

Hiphopduon Medina gjorde avtryck på topplistorna med låtar som Där palmerna bor och Miss Decibel, innan det 2018 meddelades att de lagt ner. Nu har de återförenats och är redo för Melodifestivalens fjärde deltävling nu på lördag.

 

Vad fick er att återförenas?

– 2016 släppte vi vår senaste låt och hade vår sista spelning så det är 6 år sen nu. Ändå känns det som igår. Efter 13 år som grupp blev uppehållet nödvändigt men inte planerat. Så nu känner vi att Medina-historien behöver få ett bättre avslut eller en ny början – det får vi se lite hur allt formar sig.

Vad kan ni berätta om ert Melodifestivalsbidrag In i dimman?

– Inte så jättemycket just nu. Det kanske finns eld och det kanske finns dans. Och det kanske finns inslag av uppmaning till allsång. Vi ska in i mellodimman denna vecka så få vi se hur allt blir tills på lördag.

Er hit Miss Decibel från 2013 hörs i trailern till filmen Suedi från förra året. Har ni märkt av nån tillströmning av nya fans i och med det?

– Det är en god vän till oss som heter Manuel Concha som gjort filmen. Han regisserade även en av våra första musikvideos 2005, till låten Förbjuden frukt. Han kontaktade oss och frågade om han fick använda sig av låten till filmen och det var ju en självklarhet för oss. Svårt att avgöra om den gett oss nya fans men ett tag så streamades låten mer än vanligt. Den når snart 50.000.000 klicks vilket är helt otroligt. Det trodde vi aldrig när den släpptes.

Miss Decibel är ju också titeln på en låt i Melodifestivalen 1978, med Wisex. Har ni själva några favoriter från Melodifestivalen, eller hur ser er Mello-relation ut?

– SAMI har ju erfarenhet som låtskrivare och även som artist 2021 (låten 90-talet tillsammans med Wahl, reds anm) så relation har funnits 🙂  Sen har vi till och med skapat låtar med tanken att ställa upp tidigare år men fegat ut i sista sekund. Det är nåt speciellt med att tävla i musik. Nu är vi äntligen redo!

Christel Valsinger