20 februari 2022

Sverigetopplistan: total rapdominans

23 regerar Sverigetopplistan med Länge leve vi [Paid In Full/Universal]. Han toppar en totalt rapdominerad singellista. På albumsidan återtar Newkid högsta placeringen med Vi [Sony/Sony].

Jireel klättrar en plats till 2 med Mano [Asylum/Warner] och lägger sig precis ovanför en trio nykomlingar, alla från rapsammanhanget: Yasin går in som 3 med 20-talet [MNM], VC Barre följer tillsammans med 23 upp alla sina hits från senaste tiden med att ta Internet [Grind Gang/Universal] till 4, Asme fullföljer med att gå in som 5 med Poppis [BL].

Petter & Veronica Maggio når alltså inte ända upp med den TikTok-drivna återkomsten för Längesen [Pope/Universal]. Den faller nu till 6.

Förra veckan klättrade Swedish House Mafia och The Weeknd från 25 till 12 med Easy On Me [Columbia/Sony], den faller nu tillbaka till 24.

Melodifestivalen gör alltmer avtryck om än en bit ner. Theoz gick in som 33 med Som du vill [Giant/Warner], den klättrar nu till 15. En plats under går Niello och Lisa Ajax in med Tror du att jag bryr mig [Universal/Universal].

Veckans album utöver topparna är Slash med 4 [BMG Rights]. Den går in som 10 på stora listan och toppar såväl vinyllistan som den för fysisk försäljning.

Alla fakta här: www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin