20 februari 2022

Caprice släpper podd

Caprice Records har inte bara flyttat till nya lokaler. Nu presenterar bolaget sin första podd. Namnet är kort och gott Caprice Musikpodd.

Statliga Caprice Records beskrevs som mer eller mindre nedlagt för bara drygt tio år sedan. Men i dag finns ett nedskalat bolag i nya lokaler vid Gärdet i Stockholm och släpper utöver att vårda sin katalog regelbundet olika slags nya titlar. Nu alltså även en podd. I ett pressmeddelande skriver Caprice:

”I Caprice Musikpodd står musiken och berättelserna i fokus. Musik i alla former från olika platser och tider. Vi gör djupdykningar i de arkiv som Caprice och Musikverket har tillgång till. Djuplodande intervjuer och analyser varvas med mängder av spännande musik, som presenteras av erfarna musikprofiler som Kalle Tiderman och Mattias Lundberg.”

I den första säsongen har de ansvariga hittat inspelningar från en konsertserie som hölls på Mix Musikcafé i Stockholm under 1990-talet och början 2000-talet. Man har letat upp medarbetare till konsertserien och många av de musiker som medverkade. Allt presenterat av tidigare radioproducenten Tiderman i samarbete med produktionsbolaget Filt.

I säsong två djupdyker Lundberg, professor i musikvetenskap, i Kungliga Musikaliska Akademiens intervjuarkiv för att ta del av tankar, åsikter och minnen från några av de många personligheter som passerat genom KMA under åren.

Ansvarig hos Caprice är Anders Cangemark.

Mer om poddens innehåll här: https://musikverket.se/capricerecords/caprice-musikpodd

Lars Nylin