15 februari 2022

Låt Live Leva tillbaka som hybridfestival

Låt Live Leva var den första digitala festivalen under pandemin. Nu återkommer den som den första hybridfestivalen efter att restriktionerna lyfts. Med livemusik och paneler med namn som Hurula och Julia Chikane intill branschnamn som Joppe Pihlgren och Hilda Sandgren på scen och online. 

Låt Live Leva startades som ett initiativ för att stötta livebranschen under en tid då restriktioner begränsade levande musik med publik. Initiativet prisades bland annat på Manifestgalan förra året i kategorin ”Årets live” och har samlat in över en miljon kronor i stöd till musiker under pandemin.

Den 17/3 återvänder Låt Live Leva, nu som en showcasefestival med panelsamtal och framträdanden av högaktuella artister som Hurula, Deportees, Julie Chikane och MOR. Festivalen kommer simultant att genomföras från fem städer runt om i landet: Stockholm, Malmö, Umeå, Göteborg och en helt digital scen från Borlänge. Som deltagare finns möjligheten att se såväl panelsamtal som framträdanden digitalt, men också på plats i alla städer utöver Borlänge. Fysiska såväl som digitala biljetter släpps den 18 februari.

Dagen börjar med en livesänd version av Tomas Andersson Wijs podcast Hundåren, i vilken Svensk Lives verksamhetssamordnare Joppe Pihlgren intervjuas om de ”hundår” branschen genomgått under de gångna två åren. Hundåren kommer följas av ett panelsamtal som leds av musikjournalisten Jan Gradvall. På kvällen framträder artister från Oceanen i Göteborg, Södra Teatern i Stockholm, Väven i Umeå, Babel i Malmö och DalaPop i Borlänge. Såväl samtal som framträdanden kommer att kunna upplevas på plats och digitalt från valfri plats.

 

Lineup (fler akter tillkommer):

Hurula – Väven, Umeå

Deportees – Väven, Umeå

MOR – Södra Teatern, Stockholm

Julie Chikane – Babel, Malmö

Beverly Kills – Ocenanen, Göteborg

Varas – Oceanen, Göteborg

Mimi Bay – Oceanen, Göteborg

Peter Åberg – Dalapop, Borlänge

Petra Mases – Dalapop, Borlänge

Ellinor Brolin – Dalapop, Borlänge

Summer Kid – Dalapop, Borlänge

Seminarieschema:

12:00  – Hundåren med Tomas Andersson Wij och Joppe Pihlgren

13:00 – Framtidspanelen, ett samtal om vart livebranschen är på väg med VD:ar från svenska livebolag. Medverkande: Hilda Sandgren (MTA), Henrik Berndtson (All Things Live) och Mattias Behrer (Live Nation)

13:30 – Case. Analys av en av de mest uppskattade digitala spelningarna som gjordes under pandemin. Hur startade idén, hur utfördes den, hur blev resultatet? Vad tror de medverkande om liknande case i framtiden?

14:00 – Föreläsning om Metaverse med Emma Ridderstål (Warpin)

14:30 – Varför pratar alla om NFT? Med bl.a. Emil Angervall (Corite) och Amteist Azordegan (entreprenör och musikjournalist)

Lars Nylin