13 februari 2022

Sverigetopplistan: Vecka 2 i topp för 23

23 är kvar i topp av singellistan med Länge leve vi [Paid In Full/Universal]. Längre ner syns de första Mello-avtrycken. Adaam är ny albumetta med Myror i brallan [EMI/Universal]. 

Petter & Veronica Maggio når inte ända upp med den elva år gamla nu TikTok-drivna återkomsten Längesen [Pope/Universal]. Den är kvar som 2 trots starkt kampanjande av Petter själv på TikTok. Jireel är kvar som 3 med Mano [Asylum/Warner].

En intressant klättring gör konstellationen Swedish House Mafia och The Weeknd som efter 17 veckor rusar från 25 till 12 med Easy On Me [Columbia/Sony], den har som bäst legat som 5.

VC Barre klättrade förra veckan från 65 till 8 med VCflow [Grind Gang], den tappar nu till 19.

Veckans nyheter är som 21 Adaam, Asme och Takenoelz med Tallrikar [Grind Gang/EMI/Universal] och som 24 Tate McRae med She’s All I Wanna Be [RCA/Sony].

Theoz går in som 33 med Som du vill [Giant/Warner] och får sällskap från Melodifestivalens första kval av bl a Malou Prytz som är veckans Heatseeker med Bananas [Warner/Warner].

Newkid tappar på albumlistan till 2 med Vi [Sony/Sony]. På plats 15 går de engelska hårdrockveteranerna Saxon in som 15, men den toppar såväl vinyllistan som den för fysisk försäljning. Saxon gick första gången in på Sverigetopplistan i juni 1980 med albumet Wheels of Steel. 

Alla fakta här: www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin