8 februari 2022

Låtskrivare släpper NFTs

Andre Lindal och Anthony Preston har skrivit och producerat låtar för världsstjärnor som J.Lo, Britney Spears och Justin Bieber. Nu har de inlett ett samarbete med svenska Zeptagram som gör det möjligt för privatpersoner och fans att köpa delar av låtskrivarduons låtar.

Andre Lindal och Anthony Preston har skapat musik tillsammans i över tio år. De har båda ett gediget CV med hits som toppat listorna världen över. De träffades för första gången i en session som producenten Rodney Jerkins hade satt ihop och sedan dess har de skapat musik tillsammans.

– Jag och Anthony klickade direkt. Vi märkte direkt att vi hade en musikalisk koppling och vi har växt mycket tillsammans sedan dess, säger Andre Lindal, som arbetat med artister som Maroon 5, Britney Spears, Kelly Clarkson, Nelly Furtado, J.Lo, men hans största hit är med Justin Bieber och låten ”As Long As You Love Me”.

Anthony Preston står också bakom flera hitlåtar, bland annat tillsammans med David Guetta, Chris Willis, Pitbull, Afrojack, will.i.am och Britney Spears.

Nu inleder duon ett samarbete med svenska NFT-plattformen Zeptagram, som de introducerades för genom deras gemensamma vän Shadde. Zeptagram bygger på blockkedjan och skapar unika identiteter på verken och ägarandelar i verken, som sedan handlas med kryptovaluta. Tekniken tillåter varje del av en låt att fungera som ett samlarobjekt.

Anthony Preston säger:

– Vi är så glada över vårt samarbete med Zeptagram. Musikbranschen har haft många utmaningar de senaste åren och har inte alltid varit rättvis mot kreatörerna. Den nya digitala kulturen och särskilt NFTs tillåter kreatörer att gå direkt till fansen och på så sätt göra dem delaktiga i hela kedjan.

Zeptagram grundades i Sverige med mål att revolutionera musikbranschen genom att erbjuda den mest lönsamma plattformen för investering och handel med musikrättigheter och konstverk. Bolaget har utvecklat den egna valutan Zeptacoin som används för betalningar av royalties och handel av rättigheter på plattformen.

www.zeptagram.com

Daniel Johansson
daniel@musikindustrin.se