7 februari 2022

Personal: Andreas Sandberg till Sound Pollution

Sound Pollution har anställt Andreas Sandberg som Label Marketing Manager. Bolaget ingår även förlagsavtal med gruppen Forndom.

Andreas Sandberg har lång erfarenhet inom kommunikation och marknadsföring och kommer närmast från en tjänst som projektkommunikatör. Sandberg som har även i olika former arbetat med festivaler som Hultsfred, Rookie, Gates Of Metal och Uppsala Reggae Festival. Han tillträdde sin tjänst på Sound Pollution den 1 Februari. Sandberg kommer utöver rollen som Label Marketing Manager även att arbeta med förlagsverksamheten i Sound Pollution Songs AB.

Mer nytt från just förlagsdelen av bolaget: Sound Pollution Songs ingår nya förlagsavtal med upphovspersonerna hos gruppen Forndom. Sound Pollution representerar samtliga hittills utgivna verk av Forndom på deras tre släppta album.

-Forndom är en av våra främsta musikexporter fast väldigt få i Sverige känner till det, nu kommer ny musik inom kort och en turné i Sverige, Forndom har hittills mestadels spelat utanför Sverige, säger Johan Hargeby på Sound Pollution.

-För en oinvigd kanske det är svårt att greppa hur allt hänger ihop, vår förlagsverksamhet är oerhört viktig, en av våra större upphovsmän är de kring artisten Forndom som nu har globalt över 50 miljoner streams. Sedan har vi verken i tidiga Sabaton-repertoaren, för att inte tala om verk inspelade av The Hellacopters. Totalt består vår förlagskatalog av ca 5000 verk, utan dessa så skulle vi sannolikt inte kunna göra mycket av det vi gör. Vi tar konstant stora risker. Det är Rock n Roll!

Hargeby avrundar:

-Det svänger verkligen just nu och nu räknar vi med en kraftig återhämtning på livesidan. Sound Pollution valde direkt att när det stod klart att pandemin inte var något som snabbt skulle försvinna, att det bara var att satsa mer och sätta igång fler produktioner. Det var givetvis något som tärde på kassan. Nu får vi hoppas att resultaten böjar komma, tror aldrig att vi någonsin haft så mycket releaser som nu. Jag tror faktiskt att inget bolag med säte i Sverige ens kommer i närheten av antalet produktioner vi gjort nu.

Fotnot: Andreas Sandberg nås på andreas.sandberg@soundpollution.se

Lars Nylin