7 februari 2022

Melodifestivalen: ”Hold Me Closer” och ”Innocent Love” till final

Årets första deltävling i Melodifestivalen präglades av appstrul och med det en pressad Oscar Zia i programledarrollen. Men två finalister korades: Cornelia Jakobs med Hold Me Closer och Robin Bengtsson med Innocent Love.

Det blev med traditionell telefonröstning som finalister och semifinalister fick vaskas fram under lördagkvällen, då SVT:s Melloapp ställde till bekymmer. I och med det kom inte heller det nya röstningssystemet med utökat antal appröster i bruk denna gång (läs mer här). Däremot utsågs för första gången en vinnare efter den första tävlingsomgången. Den i startfältet mindre kända Cornelia Jakobs kunde räkna hem en finalplats först av alla, med låten Hold Me Closer, skriven av Isa Molin, David Zandén och Cornelia Jakobsdotter [Freebird Songs/Manus].

Efter den andra röstningsomgången plockade också Robin Bengtsson en finalplats med Innocent Love, skriven av David Lindgren Zacharias, Victor Sjöström, Victor Crone, Viktor Broberg och Sebastian Atas  [Kobalt/Manus].

Till semifinal skickades Hallabaloo med Danne Stråhed skriven av Danne Stråhed, Fredrik Andersson och Erik Stenhammar [Cardiac Publishing], samt låten Som du vill med THEOZ, skriven av Tobias Lundgren, Axel Schylström, Tim Larsson, Elize Ryd och Jimmy ”Joker” Thörnfeldt [Jimmy T Productions/Manus].

Christel Valsinger