5 februari 2022

TikTok-fenomenet Petter

Vi hör allt oftare ordet Tik-Tok-femomen. Nu kan det även kopplas till Petter. Låten Längesen av Petter och Veronica Maggio släpptes för 11 år sedan. Nu har låten fått nytt liv och ligger på andra plats på såväl Sverigetopplistan som Spotifys lista över de 50 mest spelade låtarna i Sverige.

Anledningen: Petter har skaffat TikTok. På bara en vecka har låten nu spelats 30 miljoner gånger på TikTok.

– Det handlar om att inte försöka streta emot utvecklingen, utan snarare förstå och följa med den. Jag skaffade TikTok för att bli inspirerad av kreativiteten som finns där, men också för att bidra till den. Att musiken har fått nytt liv på det här sättet är helt fantastiskt, säger Petter Askergren.

I samband med att Petter nu skaffat eget konto på TikTok har även hans musikkatalog blivit tillgänglig. En ny trend skapades genast av användarna som delar bilder av sina föräldrar som unga eller andra gamla bilder, till tonerna av låten Längesen. Låten har i skrivande stund använts i skapandet av 10 000 videos.

Lars Nylin