5 februari 2022

Sverigetopplistan: Första ettan för 23

Rapparen 23 får sin första etta med TikTok-drivna Länge leve vi [Paid In Full/Universal]. Newkid är kvar som  albumetta med Vi [Sony/Sony]. 

Hov1 gick tillsammans med Elias Hurtig in i topp förra veckan med 30 personer [EMI/Universal]. Den faller nu till 6 medan tvåan Sarettii faller till 4 med Som dom [Ringtone Records] samtidigt som Massi, Dani M och Adaam med förra veckans nyhet Birthday [Grind Gang Music] tappar från 3 till 5.

Det betyder en helt ny topptrio. Utöver 23 kliver Jireel upp ett steg till 3 med Mano [Asylum/Warner]. Nummer 2 är nu förra veckans återkomst för Petter & Veronica Maggio som fått en rejäl TikTok-hit med Längesen [Pope/Universal].

För Vårbyrapparen 23 är det första ettan, nyligen var han tvåa ihop med C.Gambino. 

Ett rejält kliv gör VC Barre, från 65 till 8 med VCflow [Grind Gang].

The Chainsmokers är ny etta på Heatseeker med High [Columbioa/Sony].

Mest anmärkniungsvärt på albumlistorna är att de brittiska veteranerna Jethro Tull tar över fysiska och vinyllistorna med The Zealot Gene [Insideout/Sony], det räcker även till plats 22 på stora albumlistan.

Alla fakta här: www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin