1 februari 2022

Tomas Andersson Wij till Jubel, som förstärker 

Tomas Andersson Wij har skrivit ett avtal med artistbyrån Jubel som täcker alla hans projekt. Jubel har även tagit in tre nya medarbetare.

Tomas Andersson Wij kommer att arbeta med Jubel på artistbyråns alla plan, från management, bokning och musikutgivning till nya koncept och fortsättningar av redan etablerade, som podcasten Hundåren.

– Jag tog ett sabbatsår från turnerandet 2019 och sen kom en pandemi. Under den pausen kände jag starkt att det var dags för förändring. Erik Ohlsson och jag har båda rötter i Hälsingland och jag har på håll sett honom utveckla Jubel till det moderna musikbolag det är idag. Jag tror att jag har hittat den backning jag behöver för skivinspelningar, turnéer, podd och annat jag vill göra, säger Andersson Wij till MI.

Samtidigt tar Jubel in tre nya medarbetare i form av Katarina Fredriksson (Bananas Production, Luger) som projektledare på konsultbasis, Anjelica Eriksson (tidigare Universal Publishing) i rollen som B2B Manager och Jennifer Eriksson Nikolic (tidigare Fifti, Nalen m.fl.) i arbetet som Project & Production Manager.

– Vi valde i pandemin att fokusera på två saker: 1) våra artister och 2) våra medarbetare. Den enkla metoden har gjort att vi kommer ur pandemin som ett helt nytt bolag som är redo att fortsätta utmana gamla strukturer. Vad Spotify gjorde på skivsidan gjorde pandemin på livesidan. Och ur dessa förändringar föddes först Jubel 1.0 och sedan Jubel 2.0. Vi tror på framtiden, kommenterar Erik Ohlsson, VD på Jubel

Jubel startades av Erik Ohlsson år 2016 att förändra i branschen. Nu, snart sex år senare, fortsätter bolaget drivas av samma idé. Med satsningar som Låt Live Leva, som prisades på Manifestgalan 2021, togs steget in i en digital livebransch, när den fysiska stod still. Nu satsar bolaget mer än någonsin och 2022 kommer bjuda på än mer. Under året kommer tidigare framgångsrika koncept att tas vidare, bl a Hemma hos, där en artist gör en konsert på en plats som ligger dem varmt om hjärtat. För Tomas Andersson Wij föll valet på att bjuda in Mauro Scocco och framträda i den senares våning. Spelningen sänds nu på söndag 6 februari via Dramatix.

Vidare sjösätts flertalet konserter och turnéer, bl a med Gustaf & Viktor Norén, som i vår gör dubbla konserter på Cirkus i Stockholm, och Daniel Adams-Ray som i augusti intar Skansen. Dessutom väntar albumsläpp med Melodifestivalen-aktuella Tribe Friday och flera singelsläpp med klubbdrottningen Julie Chikane, för att nämna några. Bolaget fortsätter även sin satsning på festivaler och egna scener och arrangerar i år Hudikkalaset som gästas av Veronica Maggio och Melissa Horn, samt den egna konsertscenen på Hamrafjället i Tänndalen, som fått namnet Musikkväll på kalfjäll och som under 2021 lockade över 3000 besökare.

Lars Nylin

Bilden: Nora Bellil, Tomas Andersson Wij, Erik Ohlsson och Johannes Sundelin. Foto Fritz Dölling.