1 februari 2022

4 Snabba: Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, sex bidrag i Mello

Fem låtar, inklusive vinnaren ”Voices”, i förra årets Melodifestival. Sex bidrag i år. Jimmy”Joker” Thörnfeldt knäckte snabbt Mello-koden efter många år som låtskrivare på den internationella scenen och hits med bland andra Jennifer Lopez och Pitbull. MI ställde 4 Snabba.

Debut med fem bidrag förra året och sex antagna låtar i år. Vad gör dig till en så lämpad låtskrivare för Melodifestivalen?

– Bra fråga, kanske att jag kommer från en annan sida då jag har jobbat mycket i USA, och hör med andra öron. Jag försöker få in influenser från andra delar av världen. Man behöver gå ur sin comfort zone ibland. Och mycket hårt arbete, det finns inga genvägar.

Pandemin och restriktionerna kring resande ledde dig till att stanna i Sverige och skriva för Mello. Har du blivit mer aktiv på den svenska musikscenen i övrigt också?

– Ja det har öppnat lite fler dörrar i Sverige. Nyligen gjorde jag bland annat den svenska officiella OS-låten med Liamoo och Klara Hammarström.

Vad kan du berätta om dina bidrag i år?

– Fartfyllt med mycket energi.

Du var i ESC-final förra året med inte bara Sveriges bidrag, utan även Cyperns och San Marinos. Har du låtar i andra länders uttagningar i år också?

– Än så länge har jag inte det, men många av dom utländska tävlingarna är ju inte klara ännu, så det kan ju hända nåt på vägen. Men inget bestämt nu iallafall.

Christel Valsinger

Låtar som Jimmy ”Joker” Thörnfeldt varit med och skrivit i Melodifestivalen 2022:

Malou PrydzBananas
THEOZSom du vill
LIAMOOBluffin
Alvaro Estrella Suave
MEDINAIn i dimman
Klara HammströmRun To The Hills