8 januari 2022

Miriam Bryant och Victor Leksell bäst på Svensktoppen 2021

Tystnar i luren med Miriam Bryant och Victor Leksell blir Årets Låt på Svensktoppen 2021 och Victor Leksell blir även Årets Artist. Det avslöjades när Carolina Norén summerade Svensktoppsåret 2021 i programmet Årets Svensktoppsmelodier.

Låten Tystnar i luren gick rakt in på andraplatsen i mars och har sammanlagt legat 38 veckor på listan. Miriam Bryant och Victor Leksell avslöjar att den kom till lite av misstag.

– Vi sågs i studion och var väl mer sugna på att bara hänga med varandra, men efter tre dagar så hade Tystnar i luren vuxit fram. Den handlar om hur dumt man kan bete sig när man är kär. Den är vinklad ur Victors perspektiv, men är en hybrid av våra gemensamma erfarenheter och upplevelser, berättar Miriam Bryant.

Tystnar i luren har under de flesta av sina veckor varit med i toppstriden, men det blev aldrig någon förstaplats. Victor Leksell avslutar dock 2021 som etta med Eld & Lågor och får även utnämningen Årets Artist. Och han har bra koll på sina framgångar.

– Mina släktingar på mammas sida har startat en chatgrupp. De håller koll på mig på Svensktoppen på söndagarna. Jag vet precis vilken placering jag har varje vecka, det är jättekul, säger Victor Leksell.

Clara Klingenström blir Årets Nykomling med sin genombrottslåt Behöver inte dig idag.

– Framgången är nästan overklig, det känns som en dröm som jag är rädd för att vakna upp ifrån och plötsligt komma tillbaka till mitt skitliv. Men jag är kvar, det är på riktigt, säger Clara Klingenström.

– Det har varit ett framgångsrikt år för låtar på svenska och tjejerna har dominerat under året. Victor Leksell är faktiskt undantaget som bekräftar den regeln, kommenterar Carolina Norén, Svensktoppens producent och programledare.

Årets Låt: Tystnar i Luren – Miriam Bryant & Victor Leksell

Årets Artist: Victor Leksell  (Tystnar i luren, Eld & Lågor, Svag)

Årets Nykomling: Clara Klingenström (Behöver inte dig idag)

Årets Kompositör: Elias Kapari (Tystnar i Luren, Starkare)

 

ÅRETS SVENSKTOPPSMELODIER 2021 TOTALPOÄNG

 

 1. Tystnar i luren – Miriam Bryant & Victor Leksell 6705 poäng

 

 1. Nån annan nu – Molly Sandén 5326 poäng

 

 1. För evigt – Hanna Ferm 4997 poäng

 

 1. Starkare – Newkid 4767 poäng

 

 1. Behöver inte dig idag – Clara Klingenström 4683 poäng

 

 1. Du måste finnas – Newkid 4337 poäng

 

 1. Lose my mind – Myra Granberg 4269 poäng

 

 1. Se Mig – Veronica Maggio 4065 poäng

 

 1. Instruktionsboken – Miss Li 3869 poäng

 

 1. Josefin – Albin Lee Meldau 3193 poäng

 

 1. Allt det vackra – Benjamin Ingrosso 3093 poäng

 

 1. Voices – Tusse 2656 poäng

 

 1. Don´t shut me down – ABBA 2604 poäng

 

 1. Svag – Victor Leksell 2597 poäng

 

 1. Eld & Lågor – Victor Leksell 2533 poäng