20 december 2021

Sverigetopplistan: vi får mer jul

Mariah Carey går in i julen med All I Want For Christmas Is You [Columbia/Sony] som numera traditionsenlig etta och Wham! som nummer 2 på Sverigetopplistan med Last Christmas [Epic]. ABBA tar även julveckan hem ny trippel på albumlistorna med Voyage [Polar/Universal].

Triad står för det svenska i topp med Tänd ett ljus [Parlophone/Warner] som nummer 3. Ed Sheeran och Elton John klättrar från 8 till 5 med Merry Christmas [Atlantic/Warner], har vi kanske fått en ny jultopp?

De få låtarna i toppskiktet som inte är på jultema har fått en ny etta i TikTok-fenomenet Gayle och Abcdefu [Atlantic/Warner] som går från 12 till 7. Adele tappar däremot, från 6 till 12 med Easy On Me [Columbia/Sony]. Saretti faller från 9 till 10 med Som dom [Ringtone Records] men är fortsatt bäst placerade ”vanliga” svenska låt.

Haval var förra vecka bästa nykomling med Åskan [Haval] som 34, den faller nu till 87. Bästa nykomling denna vecka är också den från svensk rap: Owen feat. Dree Low i Nia mondo [Streetlife]. Även veckans klättrare rör sig i genren. Mohela går från 47 till 18 med Lotta & Sanna [Island/Universal].

Alla fakta här www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin