20 december 2021

ABBA kan vinna Brit Award

ABBA har nominerats till en Brit Award i kategorin ”Årets internationella grupp”. Och mer svenskt finns bland nomineringarna. I kategorin ”Årets internationella låt” har fyra av låtarna svenska upphovspersoner.

I kategorin ”Årets internationella grupp” har ABBA konkurrens av Månsekin, BTS, Silk Sonic och The War on Drugs. Desto fler svenskar dyker upp i kategorin ”Årets internationella låt”. Av 15 nominerade låtar har fyra svenska upphovspersoner och/eller artister: Your Love (9PM) med ATB/Topic/A7S (Alexander Tidebrink), Heartbreak Anthem med Galantis/David Guetta/Little Mix (Christian Karlsson) , Save Your Tears med The Weeknd (Max Martin, Oscar Holter) och The Business med Tiësto (Julia Karlsson, Anton Rundström).

Svensk-koppling finns också i kategorin ”Bästa nya artist”, där Self Esteem är nominerad. Hennes album Prioritise Love är producerat av och skrivet i samarbete med Johan Karlberg (som MI skriver om här).

Vinnarna utses den 8 februari.

Christel Valsinger