13 december 2021

Stefan Kragh till Aloaded

Aloaded har rekryterat Stefan Kragh från Soundtrack Your Brand. Kragh kliver in i en ny roll med titeln VP Digital & Creative.

Stefan Kragh kommer senast från Soundtrack Your Brand, där han ansvarat för playlists på över 70 marknader. Stefan har tidigare en bakgrund i produktutveckling och kurering på Beats Music (senare Apple Music).

-Jag är lyrisk över uppdraget – att utveckla både produkt och kreativa processer i distributionsledet för att labels och artister ska nå sin fulla potential. Både direktavtalen och räckvidden med streamingtjänsterna är rätt unika för en distributör i Aloadeds storlek. Teamet är dunder och delar fascinationen för de ibland minsta men alltid tyngsta kreatörerna, säger Kragh i ett pressmeddelande.

”Med rekryteringen går Stefan Kragh in i ledningsgruppen med ansvar att fördjupa arbetet med pitch-förfarandet till DSP:s i Skandinavien och internationellt. Han får även produktansvar för nya distributionsformat och för utvecklingen av Aloadeds ekosystem av playlists” sägs det vidare.

VD och medgrundare John Gadnert är nöjd med det senaste tillskottet till teamet och den stundande expansionen:

-Vi befinner oss i en fas av stark tillväxt och det är fantastiskt bra tajming med en rekrytering av en senior kommunikatör och produktutvecklare som Stefan. Hans långa erfarenhet från DSP-sidan och curation kommer att spela en viktig roll på Aloaded, både lokalt och internationellt, där han kommer bidra med både produktutveckling och tillväxtstrategier. Stefan kommer främst att hantera och utveckla Aloadeds nätverk av spellistor och samtidigt svara för löpande kontakt med våra DSP-partners över världen. Det rör sig om allt från strategiska samarbeten till pitch mot editorial playlists.

Aloaded är en fullservice-distributör för oberoende artister och skivbolag med kontor i Stockholm, Malmö och Köpenhamn. Aloaded levererar till ett hundratal DSP:er som Spotify, Deezer, Apple, YouTube, TikTok och Amazon men även till aktörer som QQ Music i Kina och Jio Saavn i Indien.

Lars Nylin