8 december 2021

Artisterna i ”En kväll för Nobel”

Det blir ingen Nobelgala med pompa och ståt i år. Men det blir en Kväll med Nobel där Albin Lee Meldau, Janice, Maja Francis och Darin medverkar. SVT1 fredag 10 december.

I En kväll för Nobel varvas artistuppträdande av Darin, Maja Francis, Albin Lee Meldau och Janice med fördjupningar och samtal kring klassiska Nobelmoment. Programledare är Victoria Dyring, Jessika Gedin, Cecilia Gralde och Pernilla Månsson Colt, som under festliga former uppmärksammar årets Nobelpristagare och deras upptäckter och arbete.

I direktsändningen från Gyllene salen i Stockholms stadshus bjuder Victoria Dyring, Jessika Gedin, Cecilia Gralde och Pernilla Månsson Colt på samtal och fördjupningar tillsammans med gäster kring klassiska Nobelmoment som mat, blommor och klänningar. Kvällens gäster är kocken Niklas Ekstedt, designern Bea Szenfeld, floristen Per Benjamin, ordförande för den svenska grenen av Reportrar utan gränser Erik Halkjaer, forskaren i neurovetenskap Helena Backlund Wasling, bibliotekarien Jenny Lindh, nobelexperten Gustav Källstrand från Nobelprismuseet, professorn i organisk kemi Ulf Ellervik, meteorolog Pia Hultgren och professorn i företagsekonomi Micael Dahlen. Under sändningen bjuds tittarna också på intervjuer via länk med litteraturpristagaren Abdulrazak Gurnah och kemipristagaren David MacMillan.

SVT Play och SVT1 fredag 10 december kl 21.00: En kväll för Nobel

Lars Nylin

Foto: Fredrik Skogkvist, Carolina Diaz, Emelie Ericsson, Pontus Hammarström