7 december 2021

Nyss mastrat – MI väljer bland nya releaser

Det blir idel svenska artister när MI:s Christel Valsinger denna vecka lyfter fram sina favoriter ur den senaste utgivningen. Det blir bland annat en debutant och ett slags supersamarbete.

 

Jireel, Jelassi, Ricky Rich, Mona Masrour, A36Better Days (låt)

Som en supergrupp inom svensk hiphop och r&b har Jireel, Jelassi, Ricky Rich, Mona Masrour och A36 gått samman i den här låten som framfördes på Together For A Better Day-manifestationen i Avicii Arena förra veckan. Trots att det rör sig om fem olika röster sitter allt så väldigt fint ihop, det hörs att varje artist lägger tyngd bakom budskapet om hopp om bättre dagar.
Alla intäkter från låtengår till Tim Bergling Foundations byggande av musikstudior runtom i landet. [Asylum/Warner]

DemekechCall Dad (EP)

Agnes Demekech Hedlund EP-debuterar med en väldigt fin samling låtar, inspirerade av samtal hon haft med sin pappa. Det är mjuk, själfull musik i singer/songwriterfåran, med snygga produktionsdetaljer. På Youtube kan man se Demekech med en fem år gammal Idol-audition som inte resulterade i en finalplats, men ändå hintade om stor talang. Att den fått stå på vänt ett tag gör inget – den här EP:n var värd det. [SION]

LéonFade Into A Dream (låt)

Det finns något klassiskt över Léons röst, som om den alltid funnits i ens skivsamling. Så är det naturligtvis inte, eftersom hon är född -93, men ekot av ikoniska röster inom r&b, soul och jazz finns där. Fade Into A Dream må handla om känslor som svalnat, men låten är så behaglig att uppbrottstemat snarare pekat mot möjligheter än hjärtesorg. Nytt album med Léon är i antågande. [LL Entertainement/BMG Rights]

Pure ShoresBack On My love (låt)

Artisterna/låtskrivarna/producenterna Marlene och Ji Nilsson är tillbaka som duon Pure Shores, som de startade 2019. Back On My Love är en urfin danspoplåt om kärleken till musik. Är otroligt svag för stråket av vemod i melodin. Det kan låta tjatigt att prata om 80-tal, men nånting här ger nostalgikänslor – och då är det inte första hand produktionen. En EP kommer i början av 2022. [Pure Shores Music]

Christel Valsinger