6 december 2021

Tim Bergling Foundation bygger studior

Studior där de som bäst behövs. Det blir nästa satsning i Aviciis namn av Tim Bergling Foundation. 

I torsdags arrangerades den musikaliska manifestationen Avicii Arena Together For A Better Day i Stockholm med namn som Håkan Hellström, Zara Larsson, Miriam Bryant, Jireel, Mona Masrour, A36, Ane Brun och Galantis.

Då avslöjade Tim Bergling Foundation att de satsar på att bygga fler musikstudios i områden där det behövs som mest. Dessutom utsågs Mohammed Ali vid fritidsgården Minimix i Göteborgsförorten Hammarkullen till den första vinnaren av Tim Bergling Foundations årliga pris.

Nya musikstudios kommer att börja byggas under 2022. Det görs i samarbete med Rädda Barnen under namnet Create Sessions For A Better Day.

-En meningsfull fritid är väldigt viktig för barn och ungas både psykiska och fysiska välbefinnande. Och forskning visar att musik leder till ökat välmående och att halten av stresshormoner minskar, säger Klas Bergling som grundat Tim Bergling Foundation.

Det årliga priset från Tim Berling Foundation delas ut för att inspirera och bidra bidra till att skapa fler mötesplatser för unga. Mohammed Ali, som grundade fritidsgården Minimix i Hammarkullen, fick ta emot priset med motiveringen:

Med sin förebyggande verksamhet erbjuder Minimix barn mellan 10–14 år en meningsfull fritid och trygghet, man satsar på att stärka självförtroende och självkänsla, Minimix är en frizon bortom påtryckningar från negativa krafter.

Lars Nylin