24 november 2021

Emma Molin leder P3 Guld

P3 Guld firar 20 år i januari och firar genom att för första gången hålla galan i Radiohuset i Stockholm. För andra året i rad leds galan av skådespelaren och P3-profilen Emma Molin.

Galan kommer att bjuda på liveframträdanden i unika miljöer och tillbakablickar på åren som gått. Emma Molin som leder galan, känner P3-lyssnarna igen från Eftermiddag i P3 där hon hörs varje vecka tillsammans med Christopher Garplind.

– Det känns extra kul att leda just P3 Guld eftersom det verkligen är publiken och musikfansens egna gala. Att dessutom få fira 20 år på min vanliga arbetsplats känns både härligt och väldigt praktiskt för mig, säger Emma Molin.

Det är första gången någonsin galan hålls i Radiohuset i Stockholm, ett hus som dessutom fyller 60 år 2022.

– Det känns mäktigt att få välkomna publiken hem till vårt fina Radiohus! Vi vill passa på att göra någonting unikt med tanke på att P3 Guld firar 20-årsjubileum. Galan kommer att bli en visuellt spännande produktion från olika miljöer i vårt vackra 60-talshus. En produktion som knyter ihop Sveriges Radios hyllning till svensk musik med just radio, säger P3 Gulds projektledare Liv Ungermark.

P3 Guld-galan direktsänds den 22 januari 2022 i P3, SVT1, SVT Play och i appen Sveriges Radio Play. Information om vilka som är nominerade i priskategorierna avslöjas den 6 december och vilka artister som uppträder på galan avslöjas nästa år.

Christel Valsinger