23 november 2021

Lights Festival avblåst

Arrangerande Live Nation har ställt in helgens EDM-festival Lights Festival i Avicii Arena i Stockholm bara fem dagar innan.

I höstas meddelade Live Nation att EDM-festivalen Lights Festival skulle återuppstå efter fyra år nu på lördag den 27 november i Avicii Arena. Genretoppar som Alesso, Armin van Buuren och Afrojack var huvudnamn i en festival som beskrivits som en systerfestival till sommarens Summerburst.

Men nu har ett mejl skickats ut till biljettköparna om att festivalen ställs in – och att biljetterna kommer att återlösas.

Till Aftonbladet svarar Anders Boström, festivalgeneral på Live Nation, om bakgrunden:

”Det finns en mängd olika faktorer som vi tittar på när vi ska genomföra en festival. Vi informerar alltid våra biljettköpare i första hand. Det har vi även gjort i detta fall och självklart får alla som köpt biljetter tillbaka pengarna automatiskt. Precis som vi tidigare har sagt så är det absolut viktigaste för oss att kunna leverera den bästa festivalupplevelsen. Vi har jobbat hårt för att lyckats med det men tyvärr finns inte de möjligheterna”.

Lars Nylin