21 november 2021

SVERIGETOPPLISTAN: Adele och ABBA i topp – Melissa Horn utmanar

Ettan på singellistan är även denna vecka Adele med Easy On Me [Columbia/Sony]. Melissa Horn utmanar. ABBA är kvar i topp av albumlistan med Voyage [Polar/Universal].

Ed Sheeran är fortsatt Adeles utmanare nummer ett med Shivers [Atlantic/Warner] på plats 2. Under detta har Melissa Horn klivit fram som säsongens vinnare i Så mycket bättre. Lämna honom [Columbia/Sony], i original med Cherrie, har klättrat från 39 till 16 och nu 3. Aldrig vågat med Horn går samtidigt från 50 till 18 och längre ner på topp 100 syns även original.

Även Thomas Stenström går starkt av Så mycket bättre-medverkande, tre låtar på topp 25 inklusive att versionen av Horns Du kommer att sakna mig mindre och mindre [Korpstaden/Sony] är ny som 23.

Veckans nyhet är A36 med Block [Asylum/Warner] på plats 16.

Intressanta liströrelse i övrigt: Sarettii klättrar från 5 till 4 med Som dom [Ringtone Records]. Elton John & Dua Lipa klättrar vidare från 14 till 9 och nu 6 med Cold Heart (Pnau Remix) [EMI/Universal].

Intill ABBA är Thåström veckans albumdominant. Nya Dom som skiner [Razzia/Sony] är tvåa på stora listan och den för fysisk försäljning – albumet når en etta, på vinyllistan, efter rapporter om kvarterslånga köer vid såväl Pet Sounds i Stockholm som Bengans i Göteborg.

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se