Nyheter 15 november 2021

Frukostseminarium med SR om musikjournalistik

På torsdag arrangerar Sveriges Radio ett frukostseminarium om musikjournalistikens roll. Seminariet gästas av Jan Gradvall, Jill Johnsson, Anna-Karin Larsson och Nicholas Ringskog Ferrada-Noli.

Vad blir musikjournalistikens roll i en tid då musikbranschen inte längre behöver medierna för att lansera sina artister? När streamingtjänsternas spellisteredaktörer är de nya makthavarna och artisterna själva kommunicerar direkt med sina fans via sociala medier?

Det diskuteras i ett onlineseminarium arrangerat av Sveriges Radio på torsdag den 18 november kl 08-09.15.  Seminariet inleds med ett samtal mellan journalisterna Erik Blix och Jan Gradvall och följs av en panel bestående av artisten och programledaren Jill Johnsson, Anna-Karin Larsson, områdeschef Sveriges Radio musik samt Nicholas Ringskog Ferrada-Noli, författare och musikkritiker på DN.

Anmälan till seminariet görs här: https://sv-se.invajo.com/event/sverigesradio/srfrukost18november

Christel Valsinger