9 november 2021

4 Snabba: Louise Bodin, nystartade LoBo PR

Louise Bodin har en lång bakgrund i musikbranschen och inom PR. Nu har hon startat eget. LoBo PR tar sig an uppdrag inom såväl musik, som film och litteratur. 

Du har jobbat med PR i drygt 20 år, men vad fick dig att starta eget just nu?

– Efter varit anställd i många år och konsult i några kände jag  mig helt enkelt sugen att bli ”min egen”. Jag har haft förmånen att få arbeta inom så många roliga områden – film, böcker, musik – och har byggt upp ett stort kontaktnät inom press och media. Och är det inte dags att chansa som 50-plussare, när ska man då göra det?

Vad har du för mål och visioner med byrån?

– Jag har, under mina år som pressansvarig på ett stort amerikansk filmbolag, jobbat med de allra största namnen. Mitt mål är att behandla alla ”talents” med samma entusiasm och respekt. Oavsett om det är Tom Cruise, en debuterande svensk feelgoodförfattare eller ett litet indieband så ska alla bemötas lika. Jag försöker inte tävla med hippa byråer med 20-åringar, som är inriktade på social media-marketing, jag jobbar med traditionell pressbearbetning och arrangemang av mindre events där det viktigaste är nära  och personlig kontakt – både med de jag jobbar med och press jag kontaktar.

Hur ser din bakgrund ut inom musikområdet?

– Den är rätt lång! 1985 började jag jobba på skivaffären Sterling vid Norrmalmstorg, följt av Gamla Stans Skivhandel (där jag även var ägare) i fem år. Efter det var jag på kedjan Megastore flera år, även om jag de sista åren jobbade främst som filminköpare. Jag har även sedan 2009 kört min egen musikklubb, Club Platypus, där jag ordnat konserter med bl.a Monochrome Set och Stealing Sheep. Nyligen har jag blivit medarrangör och PR-ansvarig för vissa bokningar hos nystartade arrangören A Star Entertainment och ser fram emot att under 2022 få jobba med namn som Stranglers, Marc Almond, Undertones, Levellers m.fl. Samt att jag på ”äldre dagar” börjat spela skivor på barer också – gammal och ny indiepop.

Vilka projekt jobbar du med för närvarande?

– Förutom de band jag nämnde ovan hos A Star Entertainment , jobbar jag även med flera svenska böcker, såväl inom crime och feelgood som populärpsykologi och fakta. Jobbar även med hyllade filmen Clara Sola, Costa Ricas Oscarbidrag och snart påbörjar jag mitt fjärde år som pressansvarig på Tempo Dokumentärfestival. Jag är så lycklig över att ha en sådan bredd bland uppdragen!

Christel Valsinger

Foto: Anna Dvrnik