1 november 2021

Sverigetoplistan: Einárs avsked

Veckans Sverigetopplistan domineras som väntat helt av namnet Einár. Etta är Dansa med Adaam [Einár] och sedan radar låtarna upp sig, totalt nio titlar på topp 30. Mönstret är detsamma på albumlistan.

Einár syns med egna låtar – högst placerad är det återvändande genombrottet Katten i trakten som 4 – men också ihop med exempelvis Hov1 i Gamora. Av andra sentida låtar ligger förra veckans nyhet Fast här i trakten med VC Barre och Trobi som nummer 6, upp från 20.

Det enorma genomslaget av den tragiska nyheten om Nils Grönbergs död syns även på stora albumlistan. Unge med extra energi [Einár/Ditto] är etta, Första klass är 5 och Welcome To Sweden nummer 6.

Einár petar ned allt övrigt ett antal placeringar. Adele dock bara till plats 2 med förra veckans nyhet och etta Easy On Me [Columbia/Sony]. Ed Sheeran faller till 3 respektive 8 med Shivers och Bad Habits [Atlantic/Warner]. Sarettii tappar till 10 med Som dom [Ringtone Records].

Högst placerade nyhet är Swedish House Mafia med The Weeknd i Moth To A Flame [Republic/Universal] som går in som 5. Veronica Maggio inleder som 26 med nya På en buss [Universal/Universal].

Etta på fysiska listan och tvåa på vinyllistan är svenska Hulkoff med Ragnarök [Faravid/Playground], ny vinyletta är Hurula med liveplattan På en grusbelagd parkeringsplats [Razzia/Sony].

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se