27 oktober 2021

Swedish House Mafia om samarbetet med The Weeknd

Inte bara Max Martin och Oscar Holter av svenskar samarbetar med The Weeknd (bilden). I fredags släpptes singeln Moth To A Flame där Swedish House Mafia gästas av den kanadensiska fixstjärnan.

Swedish House MafiaAxwell, Steve Angello och Sebastian Ingrosso – återkom i somras, efter åtta års paus, med singlarna It Gets Better och Lifetime (feat. Ty Dolla $ign & 070 Shake).

Nu följs detta alltså upp med ett tredje smakprov från nästa års comebackalbum Paradise Again.

I samband med släppet av Moth To A Flame har gruppen gjort en intervju med discjockeyn och radiopresentatören Zane Lowe för Apple Music. Där säger Steve Angello:

-Vi fick reda på att han var ett stort fan av oss. Och Sal, som är manager bådas manager, satte ihop oss. Sedan var allt bara väldigt organiskt. Vi hängde och hade en riktigt sen kväll i LA och gick till studion. Sedan spenderade vi några dagar tillsammans, hade kul, lyssnade på musik och pratade idéer. När du klickar med någon och uppskattar personens musik, då är det så självklart. Det är som en vänskap. Vi har bra vibe och det är nyckeln, för ibland när du jobbar med många olika människor känns det påtvingat. Vi älskar Abel (Tesfaye, The Weekend – MI:s anmärkning) som artist och vad han står för visuellt och artistiskt. Vi har gjort det här så länge och lärt oss att passion alltid vinner.

2022 kommer SHM även att turnera. Under hösten blir det datum i Europa inklusive Köpenhamn 9/11, Oslo 11/11 och Tammerfors 13/11. Än så länge finns inga svenska datum utannonserade. Gruppen är nästa år även aktuell med en spelning på Coachella i april. Det blir trions första större framträdande på en festival på ett decennium.

Lars Nylin