25 oktober 2021

Sverigetopplistan: Adele och Ant Wan tar över

Adele tar föga överraskande över tätplatsen på Sverigetopplistan med Easy On Me [Columbia/Sony]. Ant Wan är ny albumetta med Wow [Ant Wan]. Einar fick en sista listentré i livet med Fast här i trakten, två och ett halvt år efter starten med Katten i trakten.

Ed Sheeran faller till två respektive tre med Shivers och Bad Habits [Atlantic/Warner]. Hov1 faller från 3 till 8 med tidigare ettan Räkna dagar [EMI/Universal. Stadigt klättrande Sarettii tappar nu från 5 till 6 Som dom [Ringtone Records]. Glass Animals med Heat Waves [Polydor/Universal] är nummer 10 efter tre veckor i följd som 8.

Det är de intressantaste noteringarna kring förra veckans topp 20.

Ant Wan skakar denna vecka om täten med ett antal spår från Wow. Wernak går in som 5 och Heartbreaker som 14, sedan radas spåren upp på topp 100.

Einar, VC Barre och Trobi startade som 20 med Fast här i trakten [Einar], samma dag som Einar mördades. Han gick första gången in på listan i februari 2019 med Katten i trakten. Till i dag har han haft 71 låtar på topp 60. En enorm bedrift.

Heatseeker toppas av Jason Derulo med Acapulco [Atlantic/Warner].

På övriga albumlistor heter dominanten The Beatles. En deluxe-utgåva av Let It Be [Colderstone/Universal] toppar såväl vinyllistan som den för fysisk försäljning.

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se